Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Leer werken met DigiD

Bij de Bibliotheek Losser, onderdeel van stichting Fundament, leer je hoe je een DigiD aanvraagt en gebruikt.

Bij de overheid kun je steeds meer digitaal regelen, zoals een afspraak maken bij de gemeente, werk zoeken bij het UWV, huur- en zorgtoeslag aanvragen en je berichtenbox van de overheid inzien. Hiervoor is het nodig in te loggen met je DigiD. Dat is handig, maar veel mensen vinden het ook moeilijk.

De cursus is gratis en bestaat uit 4 lessen van 2 uur en wordt gehouden in Kulturhus ’t Lossers hoes, Raadhuisplein 1 in Losser. Je moet al wel een beetje ervaring hebben met computers en internet.

Bij de cursus hoort een werkboek, speciaal geschreven naar de situatie in Losser, waarin je alles rustig in kunt nalezen en oefenen. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Aanmelden
Heb je ook interesse in de cursus Digisterker dan kun je je aanmelden via Taalpunt Losser in de bibliotheek, via de bibliotheek of via Stichting Fundament. Bij voldoende aanmeldingen wordt een nieuwe cursus gestart. Print het aanmeldformulier en lever het ingevulde formulier in bij de bibliotheek of mail ons. Telefonisch kan ook, T 053-5392137.

Nog vragen?
Hiervoor kun je contact opnemen met de coördinator van het Taalpunt Losser, Dorine Muller, e-mail: , tel.nr. 053-5382137 (Dorine is aanwezig op woensdagmorgen en donderdagmiddag).