Voorleeswedstrijd

WIE WORDT DE VOORLEESKAMPIOEN VAN LOSSER IN 2016

Op zaterdag 30 januari a.s. organiseert de bibliotheek Losser de Lokale Ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De voorleeskampioenen van alle 12 basisscholen in de gemeente Losser (3 scholen uit Overdinkel, 7 uit Losser, 1 uit De Lutte en 1 uit Beuningen) treden dan voor het voetlicht. Ze lezen een fragment voor uit een voor hun favoriet kinderboek. De kinderen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. Bij de voorronden, die plaatsvonden op de scholen, kwamen zij als beste voorlezer van hun school uit de bus.

 De lokale Ronde vindt plaats in de bibliotheek te Losser. Een deskundige jury, die bestaat uit, Dhr. M. Wildschut, wethouder van o.a. onderwijs in de gemeente Losser, Mevr. A. Dijkhuijs directeur van Stichting Fundament, en de Dhr.  De Jonge, gepensioneerd onderwijzer en gepassioneerd poppenspeler beslist wie er gaat winnen. Het programma begint om 14.00 uur en is afgelopen rond 16.30 uur. De schoolkampioenen mogen maximaal 7 eigen supporters meenemen. 

 De winnaar van de Lokale Ronde gaat  door naar de regionale vervolgronde, die dit jaar wordt gehouden op zaterdag 12 maart in de bibliotheek van Denekamp. Als alles goed blijft gaan, wordt hij/zij zelfs Voorleeskampioen van Overijssel. De Overijsselse ronde vindt plaats op 6 april in theater Zinin te Nijverdal

De Voorleeskampioenen van alle provincies treffen elkaar tenslotte op woensdag 25 mei a.s. in Muziekcentrum Vredenburg voor de landelijke finale.