Schriefwedstried Overijssel: Wa-k zeggen wol

Schriefwedstried Overijssel: Wa-k zeggen wol
Ben jij het nieuwe streektaaltalent?

In mei 2016 staat Overijsselse streektaal in het zonnetje! Overijssel Verwoord organiseert dit jaar voor het eerst een Schriefwedstried met als thema: Wa-k zeggen wol. Wilt u in mei 2016 het beste streektaalverhaal hebben geschreven en daarmee een geldbedrag van 500 euro winnen? Stuur dan voor 1 april 2016 uw verhaal in!

Schriefwedstried
Overijssel is een veelzijdige provincie met een nog veelzijdiger assortiment aan streektalen. Dialectkringen zorgen ervoor dat onze streektalen voortleven: bijvoorbeeld door het samenstellen van woordenboeken, websites of verhalen in streektaal. Aan deze laatste categorie besteden wij binnen Overijssel Verwoord dit jaar extra aandacht door middel van een Schriefwedstried.

Wa-k zeggen wol
Het thema van de Schriefwedstried is dit jaar: Wa-k zeggen wol. Dit thema sluit aan bij het thema van de Boekenweek ‘was ich noch zu sagen hätte…’ Het thema mag door de schrijver vrij ingevuld worden.

Aanmelden verhalen
Het ingezonden verhaal voor de Schriefwedstried moet in Overijsselse streektaal zijn, niet eerder zijn gepubliceerd en maximaal 600 woorden bevatten. Aanmelden kan tot 1 april 2016. Wilt u dit jaar de Schriefwedstried winnen, en daarmee een geldbedrag van 500 euro? Stuur uw streektaalverhaal dan in via de website www.overijsselverwoord.nl.

Overijssel Verwoord: samenvoeging boekverkiezing, provinciedichter en streektaalwedstrijd
In Overijssel hebben we veel talent dat boeken, verhalen en gedichten schrijft. Op deze schrijvers en dichters zijn wij bijzonder trots, omdat zij ons op een andere manier naar alledaagse dingen laten kijken, omdat ze ons inspireren of ons vermaken. Graag zetten wij Overijsselse schrijvers en dichters in de spotlight. Sinds 2015 gaan de verkiezingen Overijssels Boek van het Jaar, Dichterbij de Provincie en de Schriefwedstried samen onder de naam Overijssel Verwoord. Waarbij de dichter en streektaalschrijver elkaar jaarlijks afwisselen. Dit feestelijke evenement vindt plaats op 19 mei 2016.