Mijn Bibliotheek

Laden...

Bedenk een naam voor het Kulturhus Losser

Er wordt nog volop gewerkt aan de ombouw van het huidige gemeentehuis tot kulturhus. Maar nu al is te voorspellen dat het nieuwe kulturhus een bruisend centrum wordt voor heel Losser. Een plek waar je uiteenlopende maatschappelijke organisaties kunt bezoeken. En waar je terecht kunt voor het volgen van een cursus, het lezen van boeken, kranten en tijdschriften, gratis internet en een lekkere kop koffie.
Er zullen vele activiteiten en evenementen worden georganiseerd door de diverse partners. Overdag én ’s avonds. In een mooi gebouw, op een centrale locatie in het hart van het dorp aan het Raadhuisplein.

In maart 2018 wordt het nieuwe kulturhus geopend. De exacte datum wordt nog bekend gemaakt. “En dan willen wij, de gezamenlijke partners, ook heel graag de naam voor dit nieuwe gemeenschapscentrum onthullen. Een naam die door de jury wordt gekozen uit de, naar verwachting, vele voorstellen die door de inwoners van Losser zullen worden ingediend. Ik ben heel erg benieuwd wat er uitkomt!” aldus projectwethouder Jan Martin van Rees.

De jury die uit de vele voorstellen de naam gaat kiezen, bestaat uit 5 personen:

1. Ans Dijkhuijs (Stichting Fundament - Bibliotheek Losser)
  2. Astrid ter Horst (Carintreggeland, wijkverpleging)
  3. Een cliënt van Aveleijn dagopvang
  4. Jan Martin van Rees (Gemeente Losser)
  5. Jean Paul Gebben (burgemeester en vertegenwoordiger namens de gemeenteraad)

De winnaar mag in maart, samen met de partners, de naam onthullen! En natuurlijk ligt er voor de winnaar ook een leuk cadeau klaar.

Tot 1 januari 2018 kun je naamvoorstellen indienen, ga naar www.losser.nl/naamkulturhus en doe uw voorstel voor een naam!

Het kulturhus Losser is in aanbouw
Er wordt door de aannemers nog volop aan gewerkt. Maar nu al bevolken de medewerkers van de gemeente Losser de nieuwe, flexibele werkplekken op de 2e verdieping van het kulturhus. Ook de nieuwe publieksbalie van de Gemeente Losser draait al enige tijd in de hal op de begane grond van het kulturhus. In de loop van januari 2018 nemen ook de andere organisaties hun intrek in het gebouw.

Wie komt waar?
Bij binnenkomst in het Kulturhus aan het Raadhuisplein komen bezoekers straks in een gezamenlijke ontvangsthal. Medewerkers geven informatie en verwijzen bezoekers, indien gewenst, naar de verschillende organisaties.
Op de begane grond zitten de publieksbalie van de gemeente Losser, de VVV/Tourist Info, woningcorporatie Domijn, Carintreggeland wijkverpleging, Politie, Aveleijn dagopvang en de bibliotheek. De bibliotheek neemt, centraal in de hal, de meeste ruimte in

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping komen de ruimtes voor de burgemeester, wethouders en gemeentesecretaris, het bestuurssecretariaat en de raadsgriffie. Ook komt hier Stichting Fundament met haar kantoren en cursusruimtes, de Historische Kring, Stichting Leergeld en Hallo Losser. Daarnaast zitten op de eerste de diverse soorten gezamenlijke spreek- en vergaderruimtes, het Taalpunt en is daar een grote leestafel met beveiligde internetfaciliteiten.

En niet te vergeten: op de eerste etage zit ook de grote multifunctionele zaal: voor de vergaderingen van de gemeenteraad en voor diverse andere sportieve -, culturele - en welzijnsactiviteiten die in het Kulturhus worden georganiseerd.

Op de eerste verdieping komt ook nog de keuken en de niet-commerciële horecaruimte. Daar kunnen alle medewerkers en bezoekers terecht om te lunchen, voor warme en koude dranken en een kleine versnapering.

Tweede verdieping
Op de tweede verdieping bevinden zich de werkplekken van de gemeenteambtenaren en de verschillende overleg- en stilteplekken. In de aanbouw, op de tweede verdieping, komt in de loop van 2018 nog kantoorruimte beschikbaar voor verhuur aan geïnteresseerde partijen.

Kelder
In de kelder komt, naar verwachting, de studio voor RTV Losser. Zij werken ook samen met Hallo Losser. Ook zitten hier twee vergaderzalen en diverse facilitaire ruimtes.

Ga nu naar www.losser.nl/naamkulturhus en doe uw voorstel voor een naam! In het gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Losser liggen ook papieren formulieren waarmee u de door u gewenste naam kunt doorgeven.