Hieronder staat het antwoord op veelgestelde vragen. (Update: 10-2-2021)

Boeken lenen, inleveren en reserveren

Kan ik nu geen boeken meer lenen?
Je kunt wel boeken lenen maar alleen op bestelling. Je kunt ze reserveren en vervolgens ophalen in Losser.

Hoe kan ik boeken reserveren?
Je kunt reserveren via de catalogus of de Wise app van de bibliotheek, per mail of telefonisch je wensen doorgeven, T 053-5382137.

Ik kan geleende materialen niet inleveren. Krijg ik dan een boete?
Boeken terugbrengen kan weer maar we hebben de uitleentermijn voor alle uitgeleende materialen die een inleverdatum hebben die ligt tussen 1 januari 2021 en 3 maart 2021  automatisch verlengd tot 6 april 2021. Dat zal ook te zien zijn in de app of 'Mijn Bibliotheek'.

Ik heb een boek gereserveerd. Wanneer kan ik dat ophalen?
De bibliotheek in Losser is open van maandag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur voor het ophalen van reserveringen.

Kan ik gebruik maken van de afhaal- en inleverpunten in de Lutte en Overdinkel?
Het is nog niet mogelijk om daar af te halen en in te leveren.

Ik heb een herinnering ontvangen voor het niet tijdig inleveren van materialen
In de herinnering staat dat je je boeken zo spoedig mogelijk moet inleveren. Dat kun je doen in de bibliotheek in Losser.

Ik kan helemaal niet overweg met digitaal lezen of de computer, wat nu?
We bieden alleen voor oudere leden en anderen die in de kwetsbare doelgroep vallen een boekenservice onder strikte hygiënemaatregelen.

Ik heb hulp nodig om digitaal te kunnen lezen. Kan ik bellen voor hulp?
Heb je nog nooit digitaal gelezen, vind je het ingewikkeld of ben je vastgelopen? Op Bibliotheekonline vind je al veel antwoorden op vragen maar we helpen je graag verder. Je ons telefonisch bereiken met al jouw vragen en dan helpen we je stap voor stap op weg, zodat je lekker kunt blijven lezen! Je kunt ons bereiken op: 053-5382137. Mailen kan ook.

De Bibliotheek

Zijn het servicepunt in de Lutte en het breng en haalpunt in Overdinkel gesloten?
Ja, deze locaties van de Fundament Bibliotheek Losser zijn gesloten.

Waarom hebben jullie besloten om de Bibliotheek helemaal te sluiten?
Deze keuze is gemaakt om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te voorkomen.

Staat jouw vraag hier niet bij?
Dan kun je een bericht sturen naar , bellen kan ook tijdens kantooruren, T 053-5382137. Tijdens de sluiting van de bibliotheek zijn wij zoveel mogelijk bereikbaar. We proberen zo snel mogelijk op jouw bericht te reageren.

De bibliotheek in Losser is open om reserveringen op te halen of boeken terug te brengen van maandag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur.