Resultaten 1 - 5 van 5

Gepubliceerd op: zaterdag 02 februari 2019

Daphne Hadderingh van basisschool Plechelmus uit De Lutte heeft de Losserse  voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in het Lossers hoes. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Losser  vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2019!

De 12 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Jacinta Kocx naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Terwijl leerlingen van de afdeling muziek & dans van Stichting Fundament het publiek vermaakten, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Anja Prins gesproken.

Daphne las een fragment voor uit het boek Mr Stink van David Walliams. Daphne zal één van de  deelnemers zijn aan de regionale  finale die op zaterdag 9 maart om 14.00 uur gehouden zal worden in de centrale bibliotheek in Enschede.

Gepubliceerd op: vrijdag 01 februari 2019

In verband met de verdere integratie van de werksoorten zijn afgelopen week de statutaire namen van de Bibliotheek, Muziekschool De Sleutel en Cluster gewijzigd.

Stichting Fundament is vanaf 30 januari de officiële beginnaam voor alles wat met de bibliotheek, muziek en dans en welzijn heeft te maken in de gemeente Losser.

Voor al onze klanten, leden, bezoekers en zakenpartners vinden wij het belangrijk te weten dat de oude sinds jaar en dag gebruikte namen van onze organisaties zijn veranderd. Met ingang van 30 januari zijn de namen van de stichtingen officieel gewijzigd in Stichting Fundament – Bibliotheek, Stichting Fundament – Muziek en Dans en Stichting Fundament – Welzijn.

Bibliotheek Losser, Muziekschool De Sleutel en Cluster zijn namen die op deze wijze niet meer officieel worden gebruikt. De hele organisatie heeft nu ook één postadres te weten: Postbus 4, 7580 AA in Losser.

De komende periode gaan we alle oude logo's en namen vervangen voor de nieuwe.

Gepubliceerd op: woensdag 09 januari 2019

Misschien heb je het al gemerkt, de website van de Bibliotheek Losser is in een nieuw jasje gestoken!

Aansluitend op de landelijke ontwikkelingen en huisstijl, is de website van de bibliotheek vernieuwd. Het ziet er allemaal wat frisser uit en de nieuwe lay-out zorgt ervoor dat de website beter te bekijken en te navigeren is op mobiele apparaten.

Verder zijn onder het kopje ‘Ontdek de bieb’ de digitale en educatieve producten van de bibliotheek uitgelicht.

Heb je je vragen of opmerkingen over deze website dan horen we dat graag via het contactformulier.

Gepubliceerd op: vrijdag 23 november 2018

Wij zijn door het vakblad Bibliotheekblad genomineerd voor de titel ‘Beste bibliotheek van Nederland 2019'! Met de verkiezing wil Bibliotheekblad benadrukken dat ons land beschikt over hoogwaardige openbare bibliotheken die een onmisbare plek in de huidige Nederlandse samenleving innemen. Wij zijn er dan ook heel trots op dat onze bibliotheek in ’t Lossers hoes één van de zes genomineerde bibliotheken in Nederland is die in aanmerking komen voor het predicaat “Beste Bibliotheek van Nederland 2019”.

De andere genomineerden zijn: Deventer (centrale), Dongen (Theek 5), Harderwijk (Huis van de Stad), Leeuwarden (dbieb) en Vught (Petruskerk).

In de komende maanden zullen de genomineerde bibliotheken, op wisselende tijdstippen en onafhankelijk van elkaar, bezocht worden door de juryleden die de instellingen met name beoordelen op de criteria die de bibliotheekwet toekent aan het openbaar bibliotheekwerk. Het aspect van de lokale verankering en de netwerkfunctie in het eigen verzorgingsgebied krijgen daarbij weer extra aandacht.

De uiteindelijke winnaar van de NBD Biblion Award wordt gekozen door de vakjury en het publiek tezamen. Om het publiek, dat gedurende de maand maart zijn stem kan uitbrengen op de website van Bibliotheekblad, een impressie te geven van de onderscheidende eigenschappen van de zes kandidaten, zullen er in die periode videoprofielen van alle kandidaten op www.bibliotheekblad.nl te vinden zijn. Welke bibliotheek uiteindelijk als winnaar uit de bus zal komen, wordt in april 2019 bekendgemaakt op of rond het Nationale Bibliotheekcongres in de Van Nellefabriek te Rotterdam.

De verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland is een initiatief van het vakblad Bibliotheekblad. Hoofdsponsor is NBD Biblion.

Gepubliceerd op: vrijdag 07 september 2018

Elke donderdag zijn er twee praatgroepen voor anderstaligen.* We gaan dan Nederlands praten onder het genot van een kop koffie of thee. Geen taalles, niet schrijven, maar alleen praten. Van 10.00 - 11.30 uur is er een praatgroep voor vrouwen en van 14.00 - 15.00 is een groep voor mannen. Kom gewoon en doe ook mee!

* Met uitzondering van de schoolvakanties