Resultaten 1 - 2 van 2

Op 4 oktober was het de Nationale ouderendag en net als voorgaande jaren, organiseerde Stichting Fundament ook dit jaar weer de Nationale Voorleeslunch. In ’t Lossers Hoes werden de oudere inwoners van de gemeente Losser getrakteerd op een prachtig verhaal, voorgelezen door wethouder Jaimi van Essen, en een heerlijke lunch, verzorgd door de cliënten van Avelijn. 

De eerste vrijdag in oktober is jaarlijks uitgeroepen tot Nationale Ouderendag. De Nationale Voorleeslunch laat zien dat het voorlezen van verhalen een rol kan spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. 

voorleeslunch 2019

De mantelzorgconsulent en de ouderenadviseur van Stichting Fundament gaan vanaf oktober starten met een spreekuur in de bibliotheek in ’t Lossers Hoes. Om de week op donderdag ochtend kun je, afwisselend, terecht voor vragen met betrekken tot mantelzorgondersteuning of ouderenadvies.

Heb je vragen over zorg? Over activiteiten? Of zijn er dingen waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt? Kun je wel wat ondersteuning of begeleiding gebruiken? Wordt de zorg voor je naaste te veel? Kom dan naar het inloopspreekuur.

Op donderdag 10 oktober zal Maaike Zandjans, mantelzorgconsult, aanwezig zijn van 11.00 tot 12.00 uur. Op 24 oktober zal Sherina Schouten, ouderenadviseur, aanwezig zijn van 11.00 tot 12.00 uur.