Resultaten 1 - 3 van 3

Gepubliceerd op: woensdag 06 maart 2019

Kritisch lezen zorgt voor beter lezen en ook voor meer plezier in het lezen. Daarom is er de Nederlandse Kinderjury, waar ieder jaar tienduizenden kinderen aan meedoen
Zij brengen hun stem uit op hun favoriete boeken in de leeftijdsgroepen 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar.  Doe ook mee aan de leukste boekenverkiezing waar kinderen de baas zijn!

Senaat

De Senaat van de Nederlandse Kinderjury bestaat uit twaalf kinderen, één uit elke provincie. De Senaat werft stemmen en leest alle boeken van de Nederlandse auteurs uit de Leeslijst van de Nederlandse Kinderjury.  Zie kiezen hun eigen winnaar uit. Dit boek wint de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury. Op 6 maart wordt het Senaat geïnstalleerd.

Leesweken

Het is natuurlijk een belangrijke zaak om op het juiste boek te stemmen. Daarom zijn er leesweken gepland. Vanaf 6 maart tot en met 19 mei vinden de leesweken plaats.
Tijdens deze leesweken kunnen kinderen boeken ontdekken en zelfs proef hoofdstukken lezen, deze zijn te vinden op de Leeslijst. De Leeslijst is te vinden op https://www.kinderjury.nl/boeken. Uiteraard mag er ook gestemd worden op boeken die niet op deze lijst staan

Stemmen

Natuurlijk neemt Fundament - Bibliotheek Losser ook deel aan de Nederlandse Kinderjury. Er staat een displaytafel in de bieb met daarop de boeken waarop gestemd kan worden. Er liggen stemformulier bij en ook een stembus. Stemmen met die formulieren kan tot en met 26 mei. Er is ook een online stemronde gepland, dit is van 20 tot en met 26 mei.  Alle kinderen die hun stem uitgebracht hebben, vormen samen de Nederlandse Kinderjury.  Alle stemmen samen beslissen welke boeken uit het afgelopen kalenderjaar de Publieksprijs van de Nederlandse Kinderjury winnen. Er zijn twee leeftijdsgroepen, die elk hun eigen winnaar kiezen:
- 6 t/m 9 jaar (groep 3 t/m 5)
- 10 t/m 12 jaar (groep 6 t/m 8)

Gepubliceerd op: vrijdag 01 februari 2019

In verband met de verdere integratie van de werksoorten zijn afgelopen week de statutaire namen van de Bibliotheek, Muziekschool De Sleutel en Cluster gewijzigd.

Stichting Fundament is vanaf 30 januari de officiële beginnaam voor alles wat met de bibliotheek, muziek en dans en welzijn heeft te maken in de gemeente Losser.

Voor al onze klanten, leden, bezoekers en zakenpartners vinden wij het belangrijk te weten dat de oude sinds jaar en dag gebruikte namen van onze organisaties zijn veranderd. Met ingang van 30 januari zijn de namen van de stichtingen officieel gewijzigd in Stichting Fundament – Bibliotheek, Stichting Fundament – Muziek en Dans en Stichting Fundament – Welzijn.

Bibliotheek Losser, Muziekschool De Sleutel en Cluster zijn namen die op deze wijze niet meer officieel worden gebruikt. De hele organisatie heeft nu ook één postadres te weten: Postbus 4, 7580 AA in Losser.

De komende periode gaan we alle oude logo's en namen vervangen voor de nieuwe.

Gepubliceerd op: vrijdag 07 september 2018

Elke donderdag zijn er twee praatgroepen voor anderstaligen.* We gaan dan Nederlands praten onder het genot van een kop koffie of thee. Geen taalles, niet schrijven, maar alleen praten. Van 10.00 - 11.00 uur is er een praatgroep voor vrouwen en van 14.00 - 15.00 uur is een groep voor mannen. Kom gewoon en doe ook mee!

* Met uitzondering van de schoolvakanties