Resultaten 1 - 4 van 4

Rijd je graag auto? Vind je het belangrijk dat ook minder mobiele mensen er op uit kunnen?

Dan is chauffeur worden bij ANWB AutoMaatje iets voor jou! Met ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer. Je geeft zelf aan wanneer jij beschikbaar bent, komt het even niet uit dan wordt er een andere chauffeur gezocht. Je rijdt met je eigen auto, hebt een inzittende verzekering en een geldig rijbewijs.

Lijkt het je leuk om chauffeur te worden? Wil je meer binformatie of je aanmelden? Neemt dan contact met Christina ten Klooster (Stichting Fundament). Dat kan per mail of telefonisch, T: 053-5369416.

Wanneer jij je peuter (tot 4 jaar) tijdens de Nationale voorleesdagen lid maakt van de bibliotheek Losser, krijg je naast het gratis lidmaatschap, het vingerpopje Moppereend cadeau, dat bij het gelijknamige prentenboek hoort.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 22 januari tot en met 1 februari 2020 staat voorlezen aan de allerkleinsten centraal. Ieder jaar wordt het Prentenboek van het Jaar gekozen. Dit jaar is dat Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horacek.

Over Moppereend
Moppereend gaat dit prentenboek van een mopperige eens naar een extreem chagrijnige eend. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog.  Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.

Moppereend is te leen in de bibliotheek.

Vind jij het leuk om te lezen? Heb jij affiniteit met jonge kinderen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een nieuw te starten project ‘Boekjes en boefjes’ zijn wij op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om voor te lezen aan jonge kinderen (0-4 jaar). We starten in eerste instantie met één voorleesochtend per maand.

Vrijwilligers krijgen een training aangeboden “Voorlezen aan jonge kinderen”. Deze training vindt plaats op 4 maart om 9.30 uur in ’t Lossers Hoes.

Wil je je aanmelden? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Sherina Schouten,

T 053- 5369400

Vanaf 1 januari 2020 worden de tarieven voor een lidmaatschap geindexeerd.

De gewijzigde contributietarieven voor De Fundament Bibliotheek Losser zijn met ingang van 1 januari 2020 alsvolgt:

Standaardabonnement
Standaardabonnement € 4,- per maand en € 48,- per jaar (Bij automatische incasso € 46,50)

Plusabonnement
Plusabonnement  € 5,25 per maand en € 63,- per jaar (Bij automatische incasso € 61,50)

Klik hier voor meer info over de abonnementen.