Resultaten 1 - 3 van 3

Prijsuitreiking Social Sofa

Gepubliceerd op: vrijdag 10 november 2017

Op maandag 4 december vindt bij het nieuwe Kulturhus Losser de feestelijke onthulling plaats van een Social Sofa. Bibliotheek Losser is de provinciale winnaar van een landelijke wedstrijd onder alle Bibliotheken in Nederland. Het winnende project van Bibliotheek Losser was volgens de jury het meest innovatief van alle ingediende voorstellen uit de provincie Overijssel. Bij de onthulling zijn onder meer Hester Maij, gedeputeerde voor de portefeuille Landbouw, Natuurlijk en Cultuur, Joop Hassink, wethouder cultuur en Tineke van Ham, bestuurder Rijnbrink, aanwezig. Het is een besloten bijeenkomst maar we hopen natuurlijk dat er heel veel gebruik wordt gemaakt van de Social Sofa!

Ontmoeting en Verbinding
    Het project ‘Ontmoeting & Verbinding in Losser’ leidt tot verbinding en samenwerking in de gemeente, en kan opgeschaald worden. Ook dat waren eisen die de jury zwaar liet wegen. We ontvangen iets heel bijzonders: een Social Sofa. De met mozaïek ingelegde betonnen buitenbank wordt geplaatst op de nieuwe locatie van de bibliotheek aan het Raadhuisplein 1. Deze sofa staat symbool voor ontmoeten, verbinding en het tegengaan van sociale verkilling, een bank van én voor iedereen. Net als de Bibliotheek!

Wat deze prijsuitreiking heel speciaal maakt, is dat op exact hetzelfde tijdstip in alle provincies van Nederland, een Social Sofa wordt uitgereikt aan de winnende Bibliotheek van iedere provincie.

Wie wil jij ontmoeten?
    Hieraan is een  mooie actie gekoppeld: Wie wil jij ontmoeten? Lees hier meer over de actie.

Geheim genootschap

Gepubliceerd op: vrijdag 06 oktober 2017

De halve finale is achter de rug. De Verrekijker (groep 6B) heeft tegen de Martinusschool en de Veldzijde speelde tegen Pax Christi. Pax Christi en de Martinusschool hebben gewonnen en gaan door naar de finale op 30 november. Dat wordt een spannende ontmoeting.

De leerlingen zijn allemaal erg enthousiast en gaan er voor!

Stand van zaken rond de verhuizing

Gepubliceerd op: vrijdag 23 juni 2017

De bibliotheek is volop bezig met de voorbereiding van de op handen zijnde verhuizing naar het gemeentehuis. Het is duidelijk hoeveel ruimte we ter beschikking hebben en de wensen voor de indeling zijn bekend. Inmiddels hebben we samen met de Muziekschool en de stichting Cluster de stichting Fundament gevormd.

Verbouwing

Verbouwing 3