Resultaten 1 - 5 van 5

Gepubliceerd op: vrijdag 23 november 2018

Wij zijn door het vakblad Bibliotheekblad genomineerd voor de titel ‘Beste bibliotheek van Nederland 2019'! Met de verkiezing wil Bibliotheekblad benadrukken dat ons land beschikt over hoogwaardige openbare bibliotheken die een onmisbare plek in de huidige Nederlandse samenleving innemen. Wij zijn er dan ook heel trots op dat onze bibliotheek in ’t Lossers hoes één van de zes genomineerde bibliotheken in Nederland is die in aanmerking komen voor het predicaat “Beste Bibliotheek van Nederland 2019”. 

De andere genomineerden zijn: Deventer (centrale), Dongen (Theek 5), Harderwijk (Huis van de Stad), Leeuwarden (dbieb) en Vught (Petruskerk).

In de komende maanden zullen de genomineerde bibliotheken, op wisselende tijdstippen en onafhankelijk van elkaar, bezocht worden door de juryleden die de instellingen met name beoordelen op de criteria die de bibliotheekwet toekent aan het openbaar bibliotheekwerk. Het aspect van de lokale verankering en de netwerkfunctie in het eigen verzorgingsgebied krijgen daarbij weer extra aandacht.

De uiteindelijke winnaar van de NBD Biblion Award wordt gekozen door de vakjury en het publiek tezamen. Om het publiek, dat gedurende de maand maart zijn stem kan uitbrengen op de website van Bibliotheekblad, een impressie te geven van de onderscheidende eigenschappen van de zes kandidaten, zullen er in die periode videoprofielen van alle kandidaten op www.bibliotheekblad.nl te vinden zijn. Welke bibliotheek uiteindelijk als winnaar uit de bus zal komen, wordt in april 2019 bekendgemaakt op of rond het Nationale Bibliotheekcongres in de Van Nellefabriek te Rotterdam.

De verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland is een initiatief van het vakblad Bibliotheekblad. Hoofdsponsor is NBD Biblion.

Gepubliceerd op: zaterdag 17 november 2018

Plusabonnement

De Bibliotheek Losser biedt vanaf 1 januari 2019 een nieuw soort abonnement aan, nl. het Plus-abonnement. Het Plusabonnement heeft verschillende extra’s ten opzichte van het oude Standaardabonnement. De extra’s zijn een gratis partnerpas, een uitleentermijn van 6 weken i.p.v. 3 weken én gratis lenen van DVD’s en Blu-ray speelfilms. De kosten zijn € 60,00 per jaar. Tevens is er de nieuwe optie om per maand te betalen, nl. € 5,00 per maand.

Ook wanneer je een Standaardabonnement kun je ook kiezen voor betaling per maand. Klik hier voor meer informatie over de abonnementen en tarieven.

Verruimde openingstijden

Sinds de bibliotheek is verhuisd naar Kulturhus ’t Lossers hoes zijn de openingstijden royaal verruimd. De bibliotheek is open van maandag t/m vrijdag van 8.30 – 20.00 uur. Alleen tot 11.00 uur is het volledige zelfbediening, verder is er altijd een bibliotheekmedewerker beschikbaar om te helpen. Op zaterdag is de bibliotheek geopend van 11.00 – 14.00 uur. Ook dan is er een medewerker om bezoekers te helpen.

Gepubliceerd op: vrijdag 07 september 2018

Elke donderdag zijn er twee praatgroepen voor anderstaligen.* We gaan dan Nederlands praten onder het genot van een kop koffie of thee. Geen taalles, niet schrijven, maar alleen praten. Van 10.00 - 11.30 uur is er een praatgroep voor vrouwen en van 14.00 - 15.00 is een groep voor mannen. Kom gewoon en doe ook mee!

* Met uitzondering van de schoolvakanties

Gepubliceerd op: vrijdag 25 mei 2018

Je hebt vast al gehoord over de nieuwe privacywet. Dat vanaf 25 mei in heel Europa de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht is. Daarmee worden jouw gegevens nog beter beschermd.

We hebben alle leners die een geldig e-mailadres aan ons hebben doorgegeven al een mail gestuurd maar de leden die geen mailadres hebben of het niet aan ons hebben doorgeven, informeren we via onze website. Uiteraard gaan ook wij zorgvuldig met je gegevens om. Hoe wij dat doen, lees je in onze nieuwe privacyverklaring.


MijnBibliotheek
Verandert er iets in je voorkeuren? Wil je bijvoorbeeld een sms-bericht ontvangen, om je erop te attenderen dat de uitleentermijn eindigt? Of onze digitale nieuwsbrief ontvangen? Dat kun je altijd zelf regelen via MijnBibliotheek.

Jouw rechten
In de nieuwe AVG zijn ook jouw rechten duidelijker vastgelegd. Behalve dat je je gegevens kunt inzien, mag je ze ook wijzigen als dat nodig is. En als je geen lid meer bent, kun je ons vragen om je gegevens definitief te verwijderen.

Gepubliceerd op: maandag 17 november 2014

Wachtwoord in 'Mijn Bibliotheek' verplicht
Het is niet meer mogelijk om in te loggen op het digitale Bibliotheeksysteem (Bibliotheek Wise) met de bekende 4-cijferige pincode. In plaats daarvan kan een wachtwoord aangemaakt worden in 'Mijn Bibliotheek'. Let dus op: Je kunt dus zonder wachtwoord niet meer inloggen.

Privacy
Wij vinden het belangrijk dat alleen jezelf (en eventueel de systeembeheerder) je eigen gegevens kunt inzien. Ook al lijken deze gegevens geen vertrouwelijke informatie, toch bevat 'Mijn Bibliotheek' uw persoonsgegevens, contactgegevens en gegevens over uw persoonlijke voorkeuren aan de hand van gelezen boeken. We willen daarom ons uiterste best doen om deze gegevens te beschermen. De vertrouwde pincode biedt daarin geen optimale bescherming, omdat deze gebaseerd is op uw geboortedatum en lidmaatschapsnummer (openbare informatie). Uit onderzoek blijkt dat de geboortedatum bij 12% van de mensen als wachtwoord wordt gebruikt en gemakkelijk te achterhalen is. Daarom zal 'Mijn Bibliotheek' in de toekomst alleen nog werken met een wachtwoord dat je zelf ingesteld hebt.

Aanmaken nieuw wachtwoord
Je kunt een wachtwoord instellen via 'Mijn Bibliotheek' met een tijdelijk wachtwoord dat je aan de balie of telefonisch kunt aanvragen bij je bibliotheek. Na het inloggen kun je je wachtwoord instellen. Het nieuwe wachtwoord moet uiteraard voldoen aan bepaalde voorwaarden. Het wachtwoord moet 6 of meer tekens bevatten. Het moet minimaal een hoofdletter, een kleine letter, een cijfer en een leesteken bevatten, behalve # en &) en aan elkaar geschreven.

Lukt het je niet om een wachtwoord in te stellen? Neem dan contact op met je bibliotheek.