Resultaten 1 - 8 van 8

Het coronavirus houdt ons in zijn greep. De Bibliotheken zijn gesloten. Maar dat betekent niet dat je niet meer kunt lezen! Er zijn namelijk een heleboel online mogelijkheden met of zonder je lidmaatschap. We zetten er hier 10 voor je op een rij.

1. E-books lezen
Je hebt keuze uit bijna 30.000 titels in de online Bibliotheek. Er zijn romans, spannende thrillers, maar ook veel jeugdboeken. Gratis met een bibliotheeklidmaatschap. Ben je nog geen lid? Dat kun je hier regelen. Meer informatie en instructiefilmpjes vind je hier.

2. LuisterBieb
Ook gratis met je bibliotheeklidmaatschap is de LuisterBieb. Meer dan 3.500 luisterboeken wachten daar op je. Voor volwassenen en kinderen. Meer informatie

3. Passend Lezen
Voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn is er Passend Lezen. Hier zijn 45.000 gesproken boeken te vinden. Meer informatie

4. Why I love this book
Dit is een Nederlandstalig YouTubekanaal met filmpjes van 1 minuut over boekrecensies. Leuk om inspiratie op te doen! Ga naar YouTube

5. Delpher
In Delpher vind je ruim 100 miljoen gedigitaliseerde pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften. Een goudmijn voor studenten, scholieren en genealogen. Of zoek bijvoorbeeld eens de krant van je geboortedag op! Ga naar Delpher

Tips voor de jeugd

6. Junior Einstein
Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen met Junior Einstein schoolvakken oefenen. Een leuk extraatje tijdens schoollessen in huis. Meer informatie

7. Karaokelezen
Voor kinderen die lezen lastig of niet leuk vinden, is er Yoleo. Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Meer informatie

8. Jeugdbibliotheek.nl
De Jeugdbibliotheek staat vol met leuke boekentips en inspiratie voor spreekbeurten en werkstukken. Ook vind je er filmpjes en games. Voor alle leeftijden. Ga naar Jeugdbibliotheek.nl

9. Voorleeshoek
Leuke voorleesfilmpjes voor kinderen van 0-10 jaar. Spannende verhalen, leuke prenten en mooie muziek! Meer informatie

10. Bereslimme Boeken
Hier vind je interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken voor kinderen van ca. 3-7 jaar. Meer informatie

In deze periode waarin kinderen thuis zitten, is het belangrijk dat ze naast alle (online) schoolactiviteiten ook in hun vrije tijd leuke en nieuwe dingen kunnen doen en maken. Omdat wij geen workshops bij ons in de bibliotheek kunnen aanbieden heeft Tetem de Make-It@Home kits ontwikkeld.

Ook al is de Bibliotheek nu tijdelijk gesloten, dat betekent niet dat je niet bij ons terecht kunt voor boeken! We zetten hier alle mogelijkheden voor je op een rijtje.

Online Bibliotheek
Je kunt digitaal blijven doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek.

De Bibliotheek is gesloten t/m 6 april vanwege coronamaatregelen. Hieronder staat het antwoord op veelgestelde vragen. (Update: 25-3-2020)

Boeken lenen, inleveren en reserveren

Kan ik nu geen boeken meer lenen?
Boeken lenen in de fysieke Bibliotheek zelf is momenteel niet mogelijk. Gelukkig hebben we alternatieven.

Ben jij goed in het coachen van mensen en kom je graag bij gezinnen uit diverse culturen en met een verschillende achtergrond? Wil jij een bijdrage leveren aan het stimuleren van de taalontwikkeling van kinderen? Dan is de VoorleesExpress op zoek naar jou!

Bij voldoende belangstelling start er op de dinsdagavond van 19.00 – 20.30 uur een cursus Engels voor beginners. In 10 lessen leer je op een speelse en afwisselende manier jezelf te redden in het Engels. De nadruk ligt op het spreken van de Engelse taal.

Noor Lutje Spelberg van basisschool de Triangel uit Enschede en Mees Piepers van Montessorischool Haaksbergen uit Haaksbergen hebben vanmiddag de regiofinale van de Nationale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Losser, in ’t Lossers Hoes.

Coronavirus: De Bibliotheek is gesloten t/m 6 april en alle activiteiten zijn geannuleerd tot 1 juni, ook van Stichting Fundament