Privacywet

Je hebt vast al gehoord over de nieuwe privacywet. Dat vanaf 25 mei in heel Europa de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht is. Daarmee worden jouw gegevens nog beter beschermd.

We hebben alle leners die een geldig e-mailadres aan ons hebben doorgegeven al een mail gestuurd maar de leden die geen mailadres hebben of het niet aan ons hebben doorgeven, informeren we via onze website. Uiteraard gaan ook wij zorgvuldig met je gegevens om. Hoe wij dat doen, lees je in onze nieuwe privacyverklaring.

MijnBibliotheek
Verandert er iets in je voorkeuren? Wil je bijvoorbeeld een sms-bericht ontvangen, om je erop te attenderen dat de uitleentermijn eindigt? Of onze digitale nieuwsbrief ontvangen? Dat kun je altijd zelf regelen via MijnBibliotheek.

Jouw rechten
In de nieuwe AVG zijn ook jouw rechten duidelijker vastgelegd. Behalve dat je je gegevens kunt inzien, mag je ze ook wijzigen als dat nodig is. En als je geen lid meer bent, kun je ons vragen om je gegevens definitief te verwijderen.