Nieuws uit de Bibliotheek

Daphne Hadderingh wint Losserse voorleeswedstrijd!

Daphne Hadderingh van basisschool Plechelmus uit De Lutte heeft de Losserse  voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in het Lossers hoes. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Losser  vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2019!

De 12 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Jacinta Kocx naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Terwijl leerlingen van de afdeling muziek & dans van Stichting Fundament het publiek vermaakten, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Anja Prins gesproken.

Daphne las een fragment voor uit het boek Mr Stink van David Walliams. Daphne zal één van de  deelnemers zijn aan de regionale  finale die op zaterdag 9 maart om 14.00 uur gehouden zal worden in de centrale bibliotheek in Enschede.