Veelgestelde vragen

De Bibliotheek is gesloten t/m 6 april vanwege coronamaatregelen. Hieronder staat het antwoord op veelgestelde vragen. (Update: 25-3-2020)

Boeken lenen, inleveren en reserveren

Kan ik nu geen boeken meer lenen?
Boeken lenen in de fysieke Bibliotheek zelf is momenteel niet mogelijk. Gelukkig hebben we alternatieven.

De collectie e-books en luisterboeken. De LuisterBieb heeft tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken toegevoegd. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. De app.(Er wordt momenteel hard gewerkt aan een app naar het model van de Vakantiebieb, dus een grote, gratis, maar beperkte, hoeveelheid e-books voor jeugd en volwassenen en ook beschikbaar voor niet-leden.)

Ik kan geleende materialen niet meer inleveren. Krijg ik dan een boete?
Boeken terugbrengen in de fysieke Bibliotheek zelf is momenteel niet mogelijk. We hebben de uitleentermijn voor alle uitgeleende materialen verlengd tot en met 30 april. Hier hoef je verder zelf niks voor te doen. Let op: in de app of 'Mijn Bibliotheek' zie je mogelijk nog een andere inleverdatum staan.

Ik heb een boek gereserveerd. Wanneer kan ik dat ophalen?
Wanneer de Bibliotheek weer open gaat, staat de reservering voor je klaar op de door jou gekozen locatie.

Kan ik gebruik maken van de afhaal- en inleverpunten in de Lutte en Overdinkel?
Het is ook niet mogelijk om daar af te halen en in te leveren.

Ik heb een herinnering ontvangen voor het niet tijdig inleveren van materialen
In de herinnering staat dat je je boeken zo spoedig mogelijk moet inleveren. Momenteel is het niet mogelijk om materialen in te leveren. Als de Bibliotheek weer open is, heb je twee weken de tijd om de geleende materialen alsnog in te leveren.

Kan ik boeken reserveren?
Op dit moment is het nog mogelijk om te reserveren. Ons verzoek is om nu niet te reserveren omdat er geen reserveringen worden uitgeleverd.

Wanneer gaan de activiteiten weer door?
De activiteiten zijn voor nu tot 1 juni geannuleerd en zullen daarna in principe weer van start gaan.

De Bibliotheek

Zijn het servicepunt in de Lutte en het breng en haalpunt in Overdinkel ook gesloten?
Ja, alle locaties van de Fundament Bibliotheek Losser zijn gesloten.

Waarom hebben jullie besloten om de Bibliotheek helemaal te sluiten?
Deze keuze is gemaakt om verspreiding van COVID-19 / het coronavirus te voorkomen.

Verwachten jullie na 6 april weer open te zijn?
We volgen nauwlettend de adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van het RIVM/de Rijksoverheid. Het is afhankelijk van deze adviezen en maatregelen of we na 6 april weer open zijn.

Staat jouw vraag hier niet bij?
Dan kun je een bericht sturen naar , bellen kan ook tijdens kantooruren, T 053-5382137. Tijdens de sluiting van de bibliotheek zijn wij hier goed op bereikbaar. We proberen zo snel mogelijk op jouw bericht te reageren.

Coronavirus: De Bibliotheek is gesloten t/m 6 april en alle activiteiten zijn geannuleerd tot 1 juni, ook van Stichting Fundament