Digi-TAAL Thuis gaat van start

Maandag 28 september zijn alle kleuters van basisschool De Wegwijzer verrast met het prentenboek Woeste Willem. Dit cadeautje voor de kleuters was meteen de aftrap voor het project Digi-TAAL Thuis. In samenwerking met deze school en de Pax Christi in Overdinkel starten Fundament met dit leesbevorderingsproject om ouders te ondersteunen in de thuissituatie.

Digi-TAAL Thuis is een taalprogramma voor ouders en hun kinderen. In de thuissituatie kunnen ouders samen met hun kinderen op een geleende IPad prentenboeken lezen en (taal) spelletjes spelen. Op deze manier wordt er extra aandacht besteedt aan lezen en schrijven, een vaardigheid die erg belangrijk is voor je verdere leven.

Michelle Homburg, schoolleider bij de Wegwijzer, is erg blij dat haar school mee kan doen aan Digi-TAAL Thuis en hoopt dat veel ouders hier gebruik van gaan maken.

Donderdag worden de prentenboeken uitgedeeld op de Pax Christi school en kan Digi-TAAL Thuis ook daar van start gaan.

Let op: De openingstijden gewijzigd voor De Bibliotheek Losser en het servicepunt in De Lutte en breng en haalpunt Overdinkel is alleen open wanneer het Trefhuus toegankelijk is!