Bibliotheek in Losser als AfhaalBieb

AfhaalBieb

Bibliotheek Losser is open als AfhaalBieb van 10.00 - 17.00 uur, de vestigingen in De Lutte en Overdinkel, zijn voorlopig gesloten. Geleende materialen zijn automatisch verlengd tot 11 mei 2021.

AfhaalBieb? Wat houdt dat in?
Je kunt materialen reserveren en dat ophalen. Reserveren kan via de catalogus op onze website of via de Bibliotheek Wise App, telefonisch (T: 053-5382137) of per mail. Ook is het mogelijk je boeken weer in te leveren.

Geen boetes tijdens de sluitingsperiode
Alle materialen die een inleverdatum hebben die ligt tussen 1 januari 2021 en 6 april 2021 worden door de Bibliotheek automatisch verlengd tot 11 mei 2021. Dit zie je ook terug in Mijn Bibliotheek of de Bibliotheekapp. Je hoeft dus geen boete te betalen voor de materialen die in deze periode dienden te worden ingeleverd. Zo hoef je niet per se de deur uit om jouw boeken te komen inleveren.

Het antwoord op overige veelgestelde vragen over de sluiting vind je hier

Heb je vragen? Dan kun je deze stellen via het contactformulier. We proberen zo snel mogelijk op jouw bericht te reageren. Van maandag t/m vrijdag kun je tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen T 053-5382137.

Volg daarnaast de berichten op onze website of onze social mediakanalen voor eventuele nieuwe informatie. Kijk voor alle laatste informatie over het coronavirus op de website van het RIVM.

Digitale collectie
Hoewel het lenen van de fysieke collectie tijdelijk niet mogelijk is, kun je als lid van de Bibliotheek Losser gebruik maken van de Online Bibliotheek om e-books te lezen en luisterboeken te luisteren op computer, tablet of mobiele telefoon. Ga naar de Online Bibliotheek. Als je niet lid bent maar toch digitaal wil lezen kun je online lid worden. Voor de jeugd tot 18 jaar is een lidmaatschap zelfs helemaal gratis.

Voor kinderen is er online ook genoeg te beleven. Kijk hier eens voor een overzicht.

We vertrouwen op je begrip en medewerking.

Update: 15 april 2021

De bibliotheek in Losser is open om reserveringen op te halen of boeken terug te brengen van maandag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur.