Noah Klieverik wint voorleeswedstrijd 2021

Nationale Voorleeswedstrijd Losser
Noah Klieverik Losserse winnaar

De Losserse Noah Klieverik van basisschool de Verrekijker is dit jaar verkozen tot beste voorlezer van de gemeente Losser. Hierdoor is zij de winnaar van de plaatselijke ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2021!

Hartelijk gefeliciteerd Noah. Goed gedaan!
Noah mag door naar de regionale ronde die binnenkort in Oldenzaal wordt georganiseerd.

De kandidaten hebben door Corona hun bijdrage als filmpje in moeten sturen en de jury heeft alles online beoordeeld. Tijdens de jurering is er goed op gelet hoe de kandidaten voorlezen. Hoe zit het stemwisselingen, kijken de voorlezers het publiek goed aan, leggen ze emotie in het verhaal, is het goed verstaanbaar en nemen ze je mee in het verhaal.

Met al deze punten in het achterhoofd heeft de jury Noah Klieverik unaniem verkozen tot winnaar. Noah las voor uit het boek “De regels van Floor” van Marjan Hoffman.

In haar inleiding vertelde Noah op heldere wijze dat ze twee fragmenten zou voorlezen, ze was duidelijk verstaanbaar, had een rustige heldere stem, maakte goed contact met het publiek en nam je helemaal mee in het verhaal.

De tweede plaats (reserve kandidaat) heeft de jury toebedeeld aan Fem Onland van basisschool De Veldzijde. Ook deze kandidaat, die een zelf geschreven verhaal voorlas, heeft potentie om ver te komen.

De bibliotheek in Losser is open om reserveringen op te halen of boeken terug te brengen van maandag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur.