Zomerlezen

zomerlezen

Ontspan met een boek tijdens Zomerlezen.
Vanaf 1 juni t/m 31 augustus vieren we de lekkere lange zomerdagen.

Tijd voor jezelf, tijd voor een boek!

Of je nu van romans of thrillers houdt, in de tuin leest of op het strand, hele avonden of af en toe een hoofdstuk: Lezen laat je zonnig en zorgeloos ontspannen – dát is het Zomerlezengevoel. Bibliotheek Losser staat in de maanden juni, juli en augustus in het teken van Zomerlezen. We helpen je graag bij het vinden een boek rondom het thema ‘Lees de wereld rond – Ga op reis in een boek’. Kom naar onze Bibliotheek en leen een boek om in op reis te gaan!

Zomerlezen is een campagne van CPNB.

Wil je wel Zomerlezen, maar ben je nog geen lid?

We vertellen je graag wat ons lidmaatschap inhoudt! Je kunt namelijk niet alleen boeken, e-books en tijdschriften voor kinderen en volwassenen lenen, maar je kunt ook activiteiten bijwonen.
Check hiervoor de agenda van Fundament.

Niet-leden kunnen overigens ook gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Zomerlezenactie voor kinderen en jongeren tot 18 jaar

In plaats van de VakantieBieb app met e-books, kunnen kinderen en jongeren dit jaar van 1 juli t/m 31 augustus 2021 ook zonder bibliotheeklidmaatschap kiezen uit alle e-books en luisterboeken van de Online Bibliotheek. Met een speciaal account kunnen zij 10 e-books en 10 luisterboeken lenen met een leentermijn van 3 weken per boek. Maak hiervoor een account aan op onlinebibliotheek.nl  en download de ‘online Bibliotheek app’ op de telefoon of tablet. Na 31 augustus stopt dit account automatisch.

Meer informatie over Zomerlezen?

Op de website van CPNB kun je hier meer informatie over vinden.