Nederland Leest 2022

De hele maand november staat weer in het teken van Nederland leest.
Dit is een jaarlijkse bibliotheekcampagne van stichting CPNB die het lezen van boeken bevordert met steeds een ander thema, dit jaar is het thema Oud worden Jong blijven.

Eén boek, duizend gesprekken
Nederland Leest gaat in 2022 over het ouder worden in deze tijd: we worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder, maar we blijven ook steeds fitter. Hoe is het om ouder te worden en hoe blijf je fit en vitaal? Tijdens Nederland Leest organiseren we verschillende activiteiten voor onze leden en bezoekers rondom het thema Oud worden, jong blijven. Ga in gesprek met andere lezers over het boek dat je cadeau krijgt of over een ander boek dat gekoppeld is aan het thema.

Haal boekgeschenk op tijdens Nederland Leest in de bibliotheek
Kom (als lid van onze bibliotheek) naar Fundament Bibliotheek Losser tijdens Nederland Leest en krijg het boek 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls van ons cadeau! Met dit boek richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar ouder wordende moeder. Deze ontroerende roman is een prachtig gesprek tussen moeder en dochter, over een bijzonder verleden en vitaal ouder worden. Het boek werd in 1999 bekroond met de Publieksprijs en is de hele maand november gratis op te halen in de bibliotheek.

Campagne Nederland Leest
Nederland Leest is een jaarlijkse bibliotheekcampagne van stichting CPNB die het lezen van boeken bevordert met steeds een ander thema. In het hele land worden er in de maand november activiteiten georganiseerd voor Nederland Leest om lezers met elkaar te verbinden. Wij organiseren een open leeskring. Kijk hier voor meer informatie: Openleeskring.

Kijk voor meer informatie over Nederland leest op nederlandleest.nl