Nieuws uit de Bibliotheek

Lezing auteur Dick Kits over dementie

Lezing auteur Dick Kits over dementie

Op woensdag 6 maart a.s. organiseert het Steunpunt Mantelzorg van Fundament een boeiende interactieve lezing rondom Dementie. Auteur Dick Kits neemt zijn gasten mee in de werking van het brein, wat dementie precies is en waarom er gebeurt wat er gebeurt.

 

Deze lezing maakt allereerst duidelijk hoe ons brein werkt, waardoor dementie beter begrepen kan worden. Helder en overzichtelijk wordt verteld waar je rekening mee moet houden en hoe je simpele misverstanden voorkomt.

Vooral de praktische tips illustreren hoe een prettiger en meer ontspannen contact met iemand met dementie ontstaat. Vervolgens hoe empathie hierin leidend en onmisbaar is.

En hoe je je als mantelzorger staande houdt bij al die onrust, angst en agressie van je geliefde. Dat moed, geduld en liefde houvast en kracht geven bij al die onverwachte gebeurtenissen.

De lezing is interactief, wat betekent dat er alle ruimte is voor vragen en het bespreken van eigen ervaringen.

Dick Kits (1959), auteur en uitgever, is samen met zijn echtgenote eigenaar van Kroese Kits, Nederlands oudste zorgbureau voor particuliere zorg en verpleging. Verschenen werk omvat: Empathie & Dementie (2021), Het Nieuwe Oud (2011) met coauteur Hedda Schut en De Dag Door Met Dementie (2016) met coauteur Anneke van der Plaats.

Woensdag 6 maart 2024, 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
’t Lossers Hoes (Bibliotheek)
Raadhuisplein 1 Losser

Aanmelden bij Fundament via  of via het algemene nummer van Fundament 053-5389400