Wanneer u moeite hebt met lezen kunt u een Daisy-speler lenen bij de Bibliotheek Losser. Zo kunt u uitproberen of u er mee overweg kunt en het geschikt is voor u. Zowel individuele lezers als instellingen en daisyscholen kunnen hiervan gebruik maken.

Wat is een Daisy-speler?
Een Daisy-speler is een soort cd-speler waar alleen Daisy-roms (een bepaald soort luistercd's) mee afgespeeld kunnen worden. Met een Daisy-speler kunt u ook bladwijzers aanbrengen, pagina's opzoeken, geluid hoger of lager zetten en de snelheid van het voorlezen is regelbaar.

Voor wie is het bedoeld?
Mensen die een leesbeperking hebben of anderzijds lastig een boek in hun handen kunnen houden kunnen kennismaken met het gebruik van een Daisy-speler. Eventueel kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding om een dergelijk apparaat zelf aan te schaffen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting  Cluster, T 053-5369405. Daisy-spelers zijn duur en bedoeld voor mensen die niet op de gewone manier kunnen lezen zoals blinden en slechtzienden. Bij kinderen kun je ook denken aan leerstoornissen die het lezen bemoeilijken (autisme, dyslexie). Voor mensen die tijdelijk niet kunnen zien door bijvoorbeeld een oogoperatie, is het ook een oplossing om een Daisy-speler te lenen. Voordeel van een Daisy-speler t.o.v. het gewone luisterboek op cd is dat er op 1 schijfje een hele roman past. Ook instellingen en scholen kunnen een koffertje lenen om intern voor bewoners/leerlingen te gebruiken. 

Een Daisy-peler lenen?
Een Daisy-speler wordt alleen in de bibliotheek in Losser uitgeleend en moet daar worden ingeleverd. De leentermijn is 6 weken en verlenging geldt als een nieuwe uitleentermijn. Reserveren is mogelijk. Voor leden van de bibliotheek is het koffertje gratis te leen. 

Meer informatie over hulpmiddelen kunt u lezen op www.aangepast-lezen.nl.