Leeskringservice

Informatie voor leeskringen
Lezen doe je alleen, maar het is vaak erg boeiend om met anderen over boeken te praten. Dat kan in een leeskring. Speciaal voor leeskringen heeft de Bibliotheek een aantal praktische zaken op een rijtje gezet.

Meerdere titels van één boek lenen
Je kan de boeken natuurlijk in de bibliotheek lenen, maar als je veel exemplaren van één titel tegelijkertijd nodig hebt, kan je gebruikmaken van de leeskringcollectie van Rijnbrink. De boeken worden in een tas compleet met achtergrondinformatie bij een Bibliotheek naar keuze afgeleverd. Lezers die op zoek zijn naar een leeskring, kunnen een oproep plaatsen. Informatie over deze service vind je op Mijnleeskring.nl.

Achtergrondinformatie over boeken en auteurs
De openbare Bibliotheek is daarvoor het beste adres. In alle openbare bibliotheken zijn gratis databanken over literatuur te raadplegen zoals Literom; Literom wereldliteratuur (recensies) en de uittrekselbank (uittreksels en auteursportretten. Bibliotheekleden kunnen deze databanken ook thuis gebruiken. In onze tijdschriftencollectie vind je het tijdschrift Boekensalon speciaal voor lezers en leeskringen. Natuurlijk heeft de Bibliotheek ook informatie in boekvorm over schrijvers en hun werk. Vraag ernaar bij de bibliotheekmedewerkers. Thuis al vast zoeken naar informatie kan ook via de UittrekselBank en LiteRom (alleen te gebruiken voor leden van de Bibliotheek Losser door in te loggen met je biebpas). 

nformatie voor leeskringen
Handleiding voor een succesvolle leesclub
Literatuurplein
Boekentaal

Leeskringen in Losser en de Lutte
Losser: Leeskring De Boekenwurm en Leeskring Ex Libris
De Lutte: Leeskring de Lutte 

Meer vragen over leeskringen?
Voor meer vragen over leeskringen kun je contact opnemen met Tineke Datema, werkzaam bij Rijnbrink:

T 06 13934754